A KOB jelenti: Tunéziai Kultúrest

2015.12.13 20:58

     Tunéziai kultúrest    

  Kollégiumunk tornatermében egyik kedd este folyamán megrendezésre került a tunéziai est. Felkérésünket, mely abból állt, hogy távoli hazájukról meséljenek, örömmel fogadták, hiszen a honvágy bennük is él. Ennek az estének köszönhetően újra családias légkört teremtettünk. Külföldi hallgatók egész délután a konyhákban sürögtek-forogtak és készítették a magyar hallgatók számára a specialitásaikat, közöttük kedvenc és nemzeti ételeiket, amiket előadásaik után együtt fogyaszthattunk el. Este 8 órakor kezdetét vette a bemutatkozó est. Miután mindenki helyet foglalt, a nyitó produkciójuk egy prezentáció volt a szülőhazájukról. Mindegyikük a hozzájuk legközelebb álló részről szólalt meg földrajzi elhelyezkedésről, kulturális szokásaikról, látványosságokról kaptunk előadás formájában betekintést. Ezután színes képsorozatból zenére összeállított videóval csodálkoztatták meg a nézőközönséget.

  Büszkeséggel tölti el őket a hazájuk iránti szeretet ezért egy közös éneklésre buzdították a népet ahol ők saját zászlójukat behozva és mögötte komolyságukat tükrözve szavalták el a nemzeti dalukat. Magyar hallgatótársaik pedig kivetítőn olvashatták a szöveget, hogy ők is megpróbálják a ritmust felvenni és velük dúdolni. A közös éneklést tánc váltotta fel. Önkéntes jelentkezőket kértek a nézők soraiból, akik velük egy körben az álltaluk összeállított hazai slágereikre táncolnak. Az este ez a része kicsit megmutatta személyiségüket, hogyan is szórakoznak és milyen összetartó és jókedv-csináló nemzetből származnak.

  Az est fénypontját az általuk megterített asztalokhoz való invitálás jelentette. Lelkesen osztották szét a tányérokat és válogatták össze az ínycsiklandó ételeket, hogy mindenki, aki az ő estjükre ellátogatott, jóllakottan távozzon. Az édességektől elkezdve tésztaféléket egyaránt megkóstolhattuk. A közös falatozgatás közben elbeszélgettünk és megválaszolták a számunkra rejtelmes kérdéseket, hogy mihez milyen alapanyagokat használnak, és honnan tudják ezeket beszerezni. Megbeszéltük mik azok az ételek, amelyikekben hasonlóságokat mertünk felfedezni a magyar és tunéziai konyhában.

  A vacsora elfogyasztása után köszönettel tartoztunk és gratulációt nyilvánítottunk, hogy megfőztek ránk. A közös koccintás sem maradhatott el a közös együtt lakhatásunkra és a reményekkel teli jövőre. Fantasztikusan éreztük magunkat és nagy szeretettel várja már minden hallgató a következő idegen kultúra bemutató estéjét. 

                                                                                                                                                                   Molnár  Nanetta

 

 

Vissza

Elérhetőség

BGE KVIK HÖK
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
I. em. 108/A HÖK Iroda

+36 1 374 6221
+36 1 374 6245
+36 1 374 6246

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode