A közösségi oldalakról

2015.11.23 15:27

Az Internet 1990-es évekbeli megjelenése óta, a felhasználok száma milliárdokra nőtt, s ennek köszönhetően a közösségi média használata mára világszerte az élet egyik természetes velejárója lett. Eredeti szerepköre, hogy az emberek kapcsolatba kerülhessenek egymással a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb módon. Ez mostanra rengeteg más funkcióval bővült, reklám, jótékonyság, statisztikák…

Most pedig a legelterjedtebb közösségi felületekről kicsit részletesebben.

Facebook

Bizonyára általatok is jól ismert, népszerű közösségi felület a Facebook. Tudtátok, hogy Kína és India után a Facebooknak van a 3. legnagyobb népessége a világon? Több, mit 1,1 milliárd regisztrált felhasználója van világszerte. 2004 elején kezdte meg működését, azóta a rendszer használata ingyenes, egy egyszerű regisztrálással lehet meghívás nélkül csatlakozni. Az üzenőfalon keresztül híreket, információkat, weboldalakat és videókat is megoszthatnunk egymással. Városok, munkahelyek, felsőoktatási intézmények vagy által szervezett közösségekhez csatlakozhatunk, és érhetnek el bennük ismerőseink, barátaink. 2008. november 26-án elindult a Facebook magyar változata, mely hamarosan rendkívül népszerűvé vált, egyfajta multimédiás központtá alakult.

LinkedIn

Linkedin a világ legnagyobb üzleti közösségi hálózata. Itt kizárólag szakmai kapcsolatokat tudunk építeni. A több mint 250 milliós tagsággal az oldal magasan a versenytársai előtt jár. A növekedési ráta eléri a másodpercenkénti 2 új tagot több mint 15 különböző nyelven érhető el napjainkban. Ha szeretnétek megtalálni üzletfeleiteket Norvégiában, Sao Paoloban, vagy Bécsben, akkor a Linkedin a jó választás.

Instagram

A képmegosztó szolgáltatások közül kiemelkedő Instagram, okos telefonon történő fényképek és rövid videók megosztásán alapul. Segítségével, a leghétköznapibb fényképet is pár mozdulattal olyanná lehet varázsolni, mintha profi fotós készítette volna. Az Instagram 2010 októberében kezdte meg világhódító útját, az iPhone készülékeken, mára már az Androidos telefonokon is elérhetőek. Praktikus, mert képeinket, különböző közösségi hálókon oszthatjuk meg automatikusan, lehetőség van a Twitter, Facebook, Flickr, Tumblr, Foursquare megosztásokra.

Youtube

YouTube egy videó-megosztóebhely, ahol a felhasználók videoklipeket tölthetnek fel és nézhetnek meg. 2005 februárja óta. A feltöltött tartalmak között egyaránt megtalálhatók film- és tévéműsor részletek zenei videók és saját készítésű felvételek is. 2006 novemberében a céget felvásárolta a Google Inc, és azóta annak leányvállalataként működik. Érdekességként kiemelném, hogy az USA-ban a Youtube sokkal nézettebb, mint bármelyik kábeltévés csatorna.

Twitter

Twitter rendszerét 2006 októberében a San Francisco-i Obvious Corp. hozta létre. Ez egy ismeretségi hálózat és mikroblog-szolgáltatás, mely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy rövid bejegyzéseket vagy egymásnak szánt üzeneteket írjanak (formázatlan szövegként, maximum 140 karakter hosszúságban). Híres Twitter-felhasználók például az USA elnöke, Barack Obama, a világhírű énekesnő, Katy Perry és a sztárfocista Christiano Ronaldo is.

Google +

Google+ viszonylag új, Google Inc. által üzemeltetett internetes ismertségi hálózat, amelynek célja, hogy „az internetes megosztást a valóságoshoz tegye hasonlóvá”. 2011. szeptember 20-tól bármely 18 éves kor fölötti személy regisztrálhat, azóta korhatárt is lépésről lépésre csökkentették. 60 nyelven elérhető, többfunkciós szolgáltatás, amely integrálódik a G-Mail, illetve a Picasa fényképrendező alkalmazásokkal.

 

Vissza

Elérhetőség

BGE KVIK HÖK
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
I. em. 108/A HÖK Iroda

+36 1 374 6221
+36 1 374 6245
+36 1 374 6246

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode