BGE Nyelvvizsga változások

2016.10.20 14:04

A BGE Nyelvvizsgaközpontban is megváltoztak a nyelvvizsgák írásfeladatainak követelményei. Ha szeretnél vizsgát tenni, érdemes elolvasnod az alábbi, Nyelvvizsgaközpont összefoglalóját a változásokról!

A 2017. januári vizsgaidőszaktól a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ reprezentativitást érintő előírásainak megfelelően nálunk is megváltoznak az írásfeladat követelményei mindhárom szinten.

Íme a változások:
1. Az írásfeladatban minden szinten két feladatot kell megoldanod. Ha az egyik kevésbé jól sikerül, a másik feladaton még javíthatsz, a két feladattal íráskészségedet pontosabban fel tudjuk mérni. 
2. Mindkét feladatrészben a vizsgákon eddig is előforduló szövegtípusokat oldhatsz majd meg. 
3. Jó hír, hogy a két írásprodukció terjedelme alig másfélszerese csupán a korábban érvényes, egy részes írásfeladatban elkészítendő szöveg terjedelmének. 
4. A megoldásra előírt idő viszont a terjedelem növekedésének arányánál nagyobb mértékben növekszik, így arányában több időd lesz az írásfeladat megoldására. 
5. Mindkét feladatrész megoldásához továbbra is használhatsz szótárt. 
6. Az írásprodukciók javítási szempontjai sem változnak. 
7. Az írásfeladatra továbbra is az eddig érvényes maximális összpontszám kapható, amelyet a két írásprodukción elért összpontszámok összegének konvertálásával (felezésével) számítunk ki.

Az új írásfeladatok leírását megtalálod honlapunk Vizsgafeladatok leírása menüpontjában. Új írásfeladat-mintákat pedig a Mintafeladatok menüpontban találsz.
www.nyelvvizsgak.hu

 

Vissza

Elérhetőség

BGE KVIK HÖK
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
I. em. 108/A HÖK Iroda

+36 1 374 6221
+36 1 374 6245
+36 1 374 6246

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode