Egy Szelet jóság és finomság - interjú Mester Ákossal

2016.05.14 16:42

Egy Szelet jóság és finomság - interjú Mester Ákossal

Biztosan sokan hallottatok már a 2011 –ben útjára indított Szelet! pizzázóról, sőt, már ettetek is náluk. De azt lehet nem tudjátok, hogy ki áll az egész mögött, ezért készítettünk nektek egy interjút Ákossal, a hely tulajdonosával, így most mindenre fény derül!

Eper: Már egy jó ideje hűséges partnerei vagytok az Agy-a-lapnak. Honnan indult ez az együttműködés?

Ákos: Én is a BGF-re jártam felsőoktatási szakképzésre, ahonnan aztán továbbmentem főiskolás képzésre, kereskedelem szakot tanultam távoktatásban.

Mikor kezdtél el azon gondolkodni, hogy saját céget alapítasz?

Már nagyon régóta, legalább 10 éve. Persze eleinte alkalmazottként dolgoztam az ingatlanpiacon, aztán mikor beköszöntött a válság, meghoztam a döntést, hogy nyitni kéne valahova másfele. Ekkor határoztuk el egy barátommal, hogy belevágunk. Az induláskor Szántó Szilvia nagyon sokat segített a tanácsaival, amiért hálás vagyok neki.

Mik voltak az eredeti tervek, célok?

Mindenképpen könnyen megfizethető, de minőségi vendéglátást szerettem volna nyújtani, ahol nem kell meggondolnia az embernek, hogy be mer-e menni, és ki tud-e fizetni 200 Ft-ot egy szelet pizzáért, mert ezt bárki megteheti. Ez volt az alapkoncepció. Fontos volt, hogy olyan helyet válasszunk, ahol sok ember megfordul, ezt sikerült is megvalósítani a Vígszínház mellett. A cél pedig az volt, hogy egy független életet alakíthassak ki, ne mások döntsenek az életemről, és hogy én oszthassam be az időmet.

Mik a jövőbeli terveitek?

Terveink között van a legelejétől, hogy nyitunk egy újabb üzletet, ám kiderült, hogy nem elég, ha  finanszírozni tudjuk, a legnehezebb jó helyszínt találni. Még nem sikerült olyat találni, amire szívesen rábólintottunk volna. Ezért van egy üzletünk még.

Felfigyeltem a múltkor egy kiírásra, miszerint, aki megengedheti magának, ajándékozhat egy szelet pizzát, vagy kávét a rászorulóknak. Nagyon szimpatikus ez a lehetőség, hogyan működik ez nálatok, honnan jött ez az ötlet?

A barátom, aki egyben a munkatársam is, talált rá erre az amerikai kezdeményezésre az interneten. Mivel szerintem fontos, hogy aki megteheti, az igenis támogasson másokat pénzzel vagy a munkáján keresztül, így ez nagyon szimpatikus volt számomra is. Magyarországon is már elkezdték páran néhány éve, mi is elsők között csatlakoztunk hozzájuk. Szerencsére mi pont az a szegmens vagyunk, ahova be mernek menni az emberek, mert például egy jól menő (luxus)étterembe nem fog betérni egy nyugdíjas vagy egy hajléktalan. Ehhez hozzátartozik az is, hogy három egész pizzát ki szoktunk sorsolni havonta a partnerek között, amit a nyertesek sokszor felajánlanak rászorulóknak, úgyhogy ez a rendszer jól működik, többször is megkerestek minket, mikor a tv-ben erről szó volt.

Egyszer láttam Péter bácsit, aki a kerületben fuvarozza az időseket a konflisával, és megláttam rajta a neveteket…

Másfél éve találkoztunk vele, és tudtuk, hogy segítségre lenne szüksége, mert kell ennek a kocsinak egy parkolóhely, illetve akkumulátort kell cserélni benne. Szerintünk ez egy nagyon szép kezdeményezés volt tőle, szerettük volna támogatni, így egy évig finanszíroztuk a költségeinek egy részét. Így került fel a hirdetésünk a kiskocsijára.

Sokat vagy külföldön…

Ezt honnan veszed? (nevet)

Mikor beszélünk, sokszor ott vagy, meg a képek alapján így látom, bár lehet, hogy én írok mindig jókor. Gondolom szeretsz nagyon utazni, illetve biciklizni.

Igen, versenyeztem régebben, így ez megmaradt azóta is.

Kirándulni is szoktatok menni biciklivel?

Kirándulni… hát inkább edzés jelleggel szoktunk járni mountain bike-kal, és kirándulni gyalog megyünk.

Külföldre is szoktatok menni két keréken?

Idén voltam először a barátaimmal Horvátországban, amúgy talán egyszer-kétszer vittem külföldi nyaralásra a kerékpárt magammal, úgyhogy hál’ Istennek ilyesmit is sikerül néha összehozni.

Köszönöm szépen, hogy szántál ránk időt, további sikerekben gazdag éveket és bővülést kívánunk nektek!

 

 

Vissza

Elérhetőség

BGE KVIK HÖK
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
I. em. 108/A HÖK Iroda

+36 1 374 6221
+36 1 374 6245
+36 1 374 6246

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode