Gyarmati Panka a világ legjobb sportolói között

2012.11.28 12:46

Gyarmati Panka a világ legjobb sportolói között
2012 októberétől a Red Bull támogatott sportolói közé lépett

Gyarmati Panka, aki 2012 októberétől már hivatalosan is a Red Bull támogatott sportolói köze tartozik, még csak 19 éves, de már most felnőtt Európa-bajnok, junior világbajnok, illetve többszörös magyar bajnok mind junior, mind pedig felnőtt kategóriában. A közönséget nemcsak szaltóival és 720 fokos piruettjeivel kápráztatja el, de lelkesedése, rendkívül profi sportolói hozzáállása és elkötelezettsége is figyelemre méltó.
Jelenleg negyedik évét tölti Ausztriában egy különleges téli sportokra és közgazdaságtanra szakosodott középiskolában, a schladmingi SkiHandelsSchule-ban. A tanulás mellett naponta három órát edz, most már felkészülését külön freestyle snowboard edző, Stefan Gimpl is segíti, aki külön hangsúlyt fektet a személyre szabott fizikai erőnlét fejlesztésére és a technika finomítására.
A tavalyi térdsérülése és az idei gerincsérülése után nyáron egy hat hetes Új-Zéland-i túrán vett részt, ahol először a Billabong Bro Down négy csillagos minősítésű világversenyen mérettette meg magát. Panka slope style versenyszámban egyedülálló stílusával és hátra szaltójával lenyűgözte a zsűrit, aminek köszönhetően a harmadik helyezést zsebelhette be.
A Bro Down után az ötcsillagos Burton High Fives-on indult, ahol az influenzája ellenére, a hetedik helyet szerezte meg. A túrája azonban ezzel még koránt sem ért végett, hiszen még várt rá Red Bull Snow Performance Camp, ahol a freestyle sí es snowboard világ Red Bull által is támogatott, válogatott legjobbjaival edzhetett együtt. A tíz napos tréning alatt minden sportolóval egyénileg is foglalkoztak, mindamellett, hogy a tábor elsődleges célja az volt, hogy a mindkét sportágban rejlő lehetőségeket még jobban kiaknázzák, a határokat még tovább kitolják. A táborról készült videót ITT tudjátok megnézni, amelyben Panka is több alkalommal feltűnik.
Nagy álma a 2014-es Szocsi Téli Olimpián való részvétel és az extrém sportok csúcsversenye, az X-Games. Mindesetre Gyarmati Panka a hazai snowboard sport képviselői szerint lehet az első magyar, aki téli olimpiai játékokon érmet szerez.

 
 

Vissza

Elérhetőség

BGE KVIK HÖK
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
I. em. 108/A HÖK Iroda

+36 1 374 6221
+36 1 374 6245
+36 1 374 6246

© 2015 Minden jog fenntartva.

Powered by BGF KVIK HÖK