Vigyázz, kész, KARÁCSONY!

2015.12.19 14:14

Hangolódj velünk a Karácsonyra

Ha már a hátad közepére kívánod a vizsgafelvételeket vagy a vizsgákat  - amik valljuk, be nem mindig mennek olyan egyszerűen -, akkor most jó hírem van számodra: ebben a cikkben ezekről garantáltan nem fog több szó esni.

Ellenben szó lesz a Karácsonyról, a barátokról, a családról, no meg az mézeskalács illatú és az elengedhetetlen forralt boros estékről. Ugye mennyivel jobban hangzik? 

Elsőként arra gondoltam, hogy néhány olyan programot ajánlok nektek, ahová akár családdal, akár barátokkal el tudtok látogatni:

Deák Téri Bazilikánál lévő ADVENTI VÁSÁR

Talán sokan ismeritek a helyszínt, de higgyétek el, már a hangulatáért is érdemes kilátogatni. Mikor lemegy a nap és felgyúlnak fények, olyan, mintha csoda országba járna az ember. Mindenhonnan árad a kürtöskalács és a forralt bor illatának édeskés keveréke, ami szinte csábítja az arra járókat. Véleményem szerint a hangulata is teljesen más, mint a Vörösmarty téren található társának. Itt talán kicsit családiasabb a hangulat, hallani magyar szavakat és talán kevesebb ember fordul itt meg. Mondjuk, ha már itt jár az ember, érdemes mindkét helyszínre kilátogatni, aztán eldönteni melyik tetszik jobban.

Várkert Bazár Adventi Programok

Szerintem ez kevésbe ismert helyszín, ugyanis, ha jól tudom sok év után először ebben az évben nyitja meg kapuit az adventi vásár. Ezen kívül pedig számos érdekes program is várja az idelátogatókat, mint például az amatőr színi társulatok bemutatói, illetve ha jól tudom, terveznek egy forralt bor kóstoló estét is. Igazi egyetemista program ugyebár? Ja és este innen nézni a kivilágított várost is gyönyörű, a szerelmeseknek pedig szinte kötelező program. Higgyétek el, ezzel tuti lenyűgöztök minden lányt, szóval fiúk hajrá!

Városligeti Műjégpálya

Ha nem vagy épp a "várások" szerelmese, hanem inkább mozgással töltenéd el az időd, akkor ezt a programot neked találták ki. A városligeti műjégpálya idén újra megnyitotta a kapuit, ami nagy öröm a sport szerelmeseinek, illetve azoknak is, akik még sosem próbálták ki. Higgyétek el, semmihez nincs késő, ahogy ehhez sem. Kiváló csapatépítő program, akár családdal, akár barátokkal mész. Minden korosztálynak óriási öröm a jégen csúszni, majd jól átfagyva egy jó nagy csésze forró csokit vagy teát kortyolgatni a pálya szélén.

Mivel azonban nem mindenki „világjáró” típus, így azokra is gondoltam, akik inkább a meleg szobában töltenék az egyre hidegebb nappalokat / éjszakákat.

Nekik összeszedtem néhány olyan filmet, ami tökéletes kikapcsolódást nyújtanak ebben az időszakban:

Polar Expressz

 

Most a fiúk tuti a fejüket fogják, hogy úristen egy mese?! De igen, egy mese.. Szerintem sokan maximum a Reszkessetek betörők! vagy az Igazából szerelem című filmeket látják karácsonykor, ezek ugyanis nagyjából 5 csatornán legalább 3 alkalommal mennek le az ünnepek során. A Polar Eszpressz ehhez képest eléggé el lett feledve… Fiúk ne féljetek, nem olyan rossz ez a film :) 

Röviden a történetről (ha valaki nem ismerné):

A fiú aludni sem tud az izgalomtól. Másnap karácsony és a Mikulásnak nemsokára le kell majd csúsznia a kéményen, hogy elhozza az ajándékokat. A fiú kételkedik, nem hiszi, hogy ez megtörténhet, még magában a Mikulás létezésében sem hisz. Hirtelen hatalmas dübörgés hallatszik, és egy vonat tűnik fel a gyerekszoba ablaka előtt. A fiú kiszalad, és a nagy bajuszú kalauz az Északi-sarkra invitálja: az utazás célja a Mikulás főhadiszállása. A gyerek tétovázik, aztán mégis felugrik a vonatra.

Kelekótya karácsony

 

Tudom nem mindenki kedveli a meséket, ezért hoztam egy olyan vígjátékot, ami még a fiúkat is elszórakoztatja, legalábbis ez az eddigi tapasztalat. Azt nem mondom, hogy életed legjobb filmje lesz, de egy lusta vasárnap estére kiváló szórakozást nyújt.

Röviden a történetről (ha valaki nem ismerné):

Nora és Luther Krank végre kettesben töltenék a karácsonyt, amikor lányuk, Blair mégis úgy dönt, hogy hazajön az ünnepekre, és magával hozza vőlegényét is. Pedig a szülők már alig várták, hogy a Karib-szigeten karácsonyozzanak csak édes kettesben.

Bunyó karácsonyig

 

Fiúk, remélem figyeltek! Ez a film, ahogy már a címéből is látszik, inkább nektek szól. Szerintem élvezni fogjátok, mert tele van verekedéssel, kalandokkal, meg persze puskaropogással. Őszintén nem tudom mennyire rajongtok az ilyen filmekért, de csak imádkozom, hogy tetsszen Nektek. Igyekszem rátok is gondolni ;)

Röviden a történetről (ha valaki nem ismerné):

Moses a Vadnyugat egyik legügyesebb és legádázabb fejvadásza. E dicső foglalkozással igyekszik eltartani népes családját. Jól jönne neki a 4000 dollár, amit az elvetemült Sam Stone fejére tűztek ki. Moses házában váratlanul megjelenik testvére, Travis, akit nem igazán kedvel. Anyjuk üzenetét hozza, aki szeretné, ha mindkét fia nála töltené a karácsonyt. Moses szívesen szabadulna öccse társaságától, de képtelen lerázni. Ráadásul állandóan összetűzésbe keverednek idétlen alakokkal. Stone elfogása sem megy simán, mert mindig sikerül átejtenie a fivéreket.

Nicsak ki beszél..

 

S végül egy olyan klasszikust hozok Nektek, amit mindenkinek legalább egyszer meg kell néznie az életében, mert annyira szórakoztató. Ez amúgy egy 3 részes vígjáték-sorozat, aminek az összes része külön-külön is roppant szórakoztató. Én biztosan csak ajánlani tudom, mert a végén mindenki jól szórakozik a kissé kelekótya "szülő"páros történetén.

Röviden a történetről (ha valaki nem ismerné):

Mollie, a nagyszájú titkárnő gyermeket vár főnökétől, aki hallani sem akar a dologról és eszébe sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mickey. Ám a gyermek megszületése után segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James, a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát kutatja gyermeke számára, Mikey már ki is választotta magának Jamest. De hogyan hozza ezt a felnőttek tudtára?

De ha már karácsonyi hangolódásról beszélünk, akkor nem maradhat le a FORRALT BOR sem

Ugye jól gondolom?
Szerencsére ezt hamar el tudjátok készíteni otthon és nem is kell hozzá feltéten konyhatündérnek lenni. És higgyétek el, sokkal finomabb, mint a boltban kapható kész társai. Fiúk, jó hírem van! Ez Nektek is simán menni fog, akkor is, ha esetleg máskor még a fakanálhoz sem nyúlnátok… 

Forralt bor recept:

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 üveg vörösbor
  • 3 dl víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál szegfűszeg
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 rúd fahéj
  • 1 narancs

Elkészítés:

Ha lehet, jó minőségű bort válassz, mert a végeredmény úgy lesz különösen finom. Öntsd a nedűt egy lábasba, add hozzá a vizet, és lassú tűzön kezdd melegíteni. Mehet hozzá a cukor, a fahéj, a szegfűszeg, a gyömbér, és karikázd bele a narancsot is.
Mielőtt lobogna, vedd le a tűzről, különben elillan belőle az alkohol, és sokat veszít az aromájából. Hagyd még néhány percig lefedve állni, majd szedd ki belőle a fűszereket. Még melegen töltsd poharakba. 

Remélem nem okoztam Nektek csalódást és találtok számotokra is érdekes programot az ajánlataim között. Sajnálom, hogy nem tudtam több javaslattal előállni, de tekintettel arra, hogy már így is bőven átléptem a cikk oldalszámának kereteit, így muszáj volt leszűkítenem a kört. Ha pedig kipróbáltátok a receptet, akkor bátran írjatok, hogy ízlett.

Brigitte

Vissza

Elérhetőség

BGE KVIK HÖK
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
I. em. 108/A HÖK Iroda

+36 1 374 6221
+36 1 374 6245
+36 1 374 6246

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode