Hogyan költsük tudatosan a pénzünket?

2015.11.23 15:26

Manapság a tudatos pénzköltés egy fontos kérdés. Mindenki igyekszik spórolni, ami valljuk be, nem szokott sikerülni, ha csak nem csináljuk tudatosan. Főiskolásként még inkább oda kell figyelnünk mire, mennyit és mikor költünk. Sokan kollégiumban, albérletben laknak, ami sok pénzt igényel. Van, aki hetente vagy havonta kap pénzt szüleitől ezért, abból kell gazdálkodnia. Nekik még inkább oda kell figyelniük költségeikre. Remélem, a cikkben találtok néhány hasznos ötletet.

 

1. Írjunk listát

Mielőtt belekezdenénk a pénzszórásba írjuk, össze mire van szükségünk, mire mennyit szánunk és számoljuk ki az összeget.

 

2. Gondoljuk át

Miután megírtuk a listánkat fussuk át még egyszer, mert lehet, hogy olyat is találunk, ami fölösleges számunkra. (Ilyen mindig akad.)

 

3. Tegyünk félre

Először mindig azt vegyük meg, amire feltétlenül szükségünk van. A maradék pénzt félretehetjük, vagy akár megvehetünk olyasmit, amit kihúztunk a listánkról. Már akkor is megéri félre tenni, ha csak pár száz forintról van szó, hiszen idővel ebből több száz forint lesz. Ezt látva pedig érzékelni fogjuk, hogy nem is olyan nehéz spórolni.

 

4. Önmegtartóztatás

Talán a legnehezebb része az egész folyamatnak. Nehéz megállni, hogy ne vegyünk meg mindent, ami megtetszik, főleg ha éppen akció van. Erős önuralomra van szükség hozzá, de a végén rájövünk, hogy jól döntöttünk. Nagyon fontos, hogy tudatosan hozzunk döntést a vásárlások során.

Remélem hasznos volt számotokra ez a rövidke cikk és ne felejtsétek:

Csak okosan!

Vissza

Elérhetőség

BGE KVIK HÖK
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
I. em. 108/A HÖK Iroda

+36 1 374 6221
+36 1 374 6245
+36 1 374 6246

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode