Inzaghi és Cannavaro pontozza Roccót a döntőben!

2012.09.26 11:28

 

Inzaghi és Cannavaro pontozza Roccót a döntőben!

 

2012. szeptember 20. – 2012. szeptember 22-én az olaszországi Leccében kerül sor a Red Bull Street Style, a világ legrangosabb akrobatikus futball-bajnokságának döntőjére. Pippo Inzaghi és Fabio Cannavaro személyében két világbajnok játékos jelenléte is emeli a rendezvény színvonalát. A 187 selejtező mérkőzésen több mint 50 ország 4 890 játékosa vett részt. Magyarországot a hazai selejtező nyertese Kárászi Roland „Rocco” és Szász Kitti képviseli.

 

Lecce (Olaszország) – A világ legrangosabb akrobatikus futballbajnokságaként számon tartott Red Bull Street Style szeptember 20-22-én tartandó leccei döntőjében két korábbi világbajnok játékos is értékeli a résztvevők teljesítményét. A zsűri többi tagjával együtt Fabio Cannavaro és Pippo Inzaghi választja majd ki e látványos és lebilincselő sportág idei új világbajnokát.

Roccóra és Kittire a délelőtt esedékes fotózás után már a selejtezők várnak, amely egy komoly próbatételnek ígérkezik. Rocco nagyon kemény csoportba került, itt a négy versenyzőből kettő megy tovább, Kitti pedig a lányok nyolc fős csapatából kell, hogy kivívja a továbbjutást.

A magyar versenyzők a korán keléssel nincsenek kibékülve, mert viszonylag későn ért véget a hivatalos program tegnap, de teljes erőbedobással készülnek a fellépésekre.

 

A szabályok: 3 perc, 2 játékos, 1 labda. A futball és a breakdance képviselőiből álló zsűri az indulókat három szempont –kontrol, kreativitás és stílus – alapján értékeli, a játékosok párban, egymást váltva, félperces körök során mutathatják be tudásuk legjavát. A verseny egyenes kieséses rendszerben zajlik, az indulóknak csak ez a rövid idő áll rendelkezésükre ahhoz, hogy látványos és lenyűgöző trükkök sorozatával meggyőzzék a zsűrit és továbbjuthassanak a következő fordulóba. 180 másodpercig bármi megengedett, csak kézzel nem szabad érinteni a labdát.

 

Az olasz ex-csatár Pippo Inzaghi, akin kívül még senki másnak nem sikerült egy évben gólt szerezni a Bajnokok Ligája, az Európai Szuperkupa és a FIFA klub-világbajnokság döntőjében, már nagyon várja a Red Bull Street Style döntőjét: „Játékosként abban a kiváltságban volt részem, hogy azzal kereshettem pénzt, amit a legjobban szerettem csinálni. A szenvedély minden sportágban kötelező. Bízom benne, hogy a Red Bull Street Style döntőjében indulóknak is sikerül céljaikat úgy elérni, hogy közben élvezik, amit csinálnak, hiszen ez a freestyle futball lényege”.

 

„Mindig boldog vagyok, ha olyan eseményeken vehetek részt, mint a Red Bull Street Style. Igazán érdekes elbeszélgetni az indulókkal, és kideríteni, mi az, ami arra sarkallja őket, hogy még keményebben gyakoroljanak és a legjobbak legyenek saját területükön” – mondja a 2006. évi világbajnok Fabio Cannavaro, az egyetlen olasz hátvéd, aki elnyerte az Aranylabdát (Ballon d’Or). A százharminchatszoros - és ezzel rekorder – olasz válogatott és korábbi olasz csapatkapitány még hozzátette: „Maradona hihetetlen labdakezelését nézve nőttem fel, és nagyszerű érzés látni ennyi művészi képességgel megáldott, tehetséges indulót egy helyen.”

 

A Red Bull Street Style Világbajnokság döntőjének zsűrijében már a korábbi években is szerepeltek olyan nemzetközi hírességek, mint Edgar Davids, Bebeto, Falcao vagy George Weah.

 

A Red Bull által rendezett első Red Bull Street Style döntőjére 2008-ban, a brazíliai Sao Paulóban került sor, ahol a francia Arnaud “Séan” Garnier győzött. 2010-ben a világ legjobbjai a dél-afrikai Fokvárosban mérték össze erejüket. A világhírű Table Mountain tőszomszédságában a norvég Anders Solum bizonyult a legjobbnak.

 

leccei római kori amfiteátrumban megrendezésre kerülő idei döntőn a lélegzetelállító ügyességű játékosok mellett az esemény színvonalát a milánói rapper Marracash és a salentói Sud Sound System fellépése tovább emeli.

 

A 2012. évi Red Bull Street Style döntőjének (16 legjobb induló) zsűritagjai: Soufiane Touzani (NED/összetett), Hee Young Woo (KOR/kontrol), Erik “Palle” Sjolander (SWE/legszebb trükk), Omar “Roxrite” Macias (MEX/stílus), Pippo Inzaghi és Fabio Cannavaro (ITA/kreativitás)

Képek, videók és további információk: www.redbullcontentpool.com és a https://www.redbull.hu/cs/Satellite/hu_HU/Article/Red-Bull-Street-Style-Inzaghi-%C3%A9s-Cannavaro-021243259960767 weboldalakon.

 

Vissza

Elérhetőség

BGE KVIK HÖK
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
I. em. 108/A HÖK Iroda

+36 1 374 6221
+36 1 374 6245
+36 1 374 6246

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode