Konferenciák AIESECes szemmel!

2015.11.23 15:23

Amikor megkérdezel egy AIESEC-est, hogy mi a legjobb élménye, valószínűleg a konferenciák egyikét fogja megemlíteni. AIESEC Magyarország évente négy nemzeti szintű és egy regionális (közép- és kelet európai) konferenciát szervez, amelyeken az érintett helyi bizottságok tagjainak lehetősége nyílik részt venni mind résztvevőként, mind szervezőként.

konferenciák - CEC

(Central European Congress teljes delegációja, négy országból. Gondolnád, hogy 300 ember van a képen?)

A nemzeti szintű konferenciák 3-4 napos rendezvények, amelyeken 250-300 fiatal veszt rész. Rendszerint tréningek és előadások járulnak hozzá tagjaink fejlődéséhez. Minden konferencia más szereppel és jelentőséggel bír az év egyes szakaszain, azonban ami mindben azonos az a hatalmas élmény, amelyet nyújtanak. Az AIESEC-es hallgatók fáradtan, de tettre készen, ötletekkel és energiával feltöltve búcsúznak az eseménytől, amikor az a végéhez ér.

konferenciák - BME

(AIESEC BME a tavaszi konferencia egyik kihívásának teljesítése közben)

De vajon miért is fontosak ezek a konferenciák? Mint AIESEC Magyarország, nagyon fontos, hogy egy közös cél felé haladjunk és egy ilyen esemény lehetőséget ad arra, hogy a 9 helyi bizottság egyenlően járuljon hozzá ehhez. Hihetetlen és inspiráló a környezet, amelyet alkot az, ahogyan különböző személyiségek, különböző háttérrel együtt, egy közös cél felé tartanak. Tehát sok mindent ad nekünk egy ilyen konferencián való részvétel. Ez meglátszik az úgynevezett „poszt-konferencia élmény” jelenségéből is, amely a konferenciák utáni állapotra utal. Egy-egy ilyen összejövetel után jelentősen megnő a tagok aktivitása és motivációja.

Egy ilyen konferencia egy megnyitóval kezdődik, mely során kivonul az összes helyi bizottság delegációja és prezentálják, hogy év eleje óta mennyi valósult meg terveikből, mit értek el eddig és milyen nehézségekkel kellett szembenézniük

Ha már a konferenciáknál tartunk, akkor meg kell említenünk azokat a bizonyos esti bulikat, ahol kötetlenebb formában folytatjuk a nap során elkezdett beszélgetéseinket. A konferenciák felejthetetlen hangulatához hozzátartozik az is, hogy mindegyik rendelkezik egy saját, különleges témával, amelyekhez a szervezők vicces és szórakoztató játékokat és versenyeket találnak ki. Így idén télen eljuthattunk a vadnyugatra, tavasszal pedig az Avatar rejtelmes birodalmába.

Talán az egyik legnagyobb élményt, és legtöbb tapasztalatot adó konferencia a CEC (Central European Congress), amelyet minden évben Győrben rendeznek meg júliusban. A konferencián Magyarország mellett Csehország, Szlovákia és Szerbia képviselteti magát, ezáltal amellett, hogy az angol nyelvet minden percben gyakorolhatjuk még interkulturális élményekkel is gazdagodhatunk. A konferencia 5 napja alatt megismerhettük a többi ország helyzetét, melyre reflektálva új projekteket hoztunk létre. Talán mindenki számára a legmaradandóbb élményt a Global Village jelentette, amelyre a négy ország összes helyi bizottsága készült valamilyen helyi jellegzetességgel.

konferenciák - CEC2

(A 2015-ös CEC néhány izgalmas pillanata)

Nem véletlenül a konferenciák adják a legjobb élményeket. Remélhetőleg a fent leírtak felkeltették az érdeklődéseteket. Amennyiben bármilyen kérdésetek van hozzánk, megtaláltok minket a 117-es irodában.

Nézzetek be hozzánk! :)

Molly

 

Vissza

Elérhetőség

BGE KVIK HÖK
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
I. em. 108/A HÖK Iroda

+36 1 374 6221
+36 1 374 6245
+36 1 374 6246

© 2015 Minden jog fenntartva.

Powered by BGF KVIK HÖK