Mary PopKids az idei év Red Bull Made in Garage zenekara

2012.09.26 11:29

 

Sajtóközlemény

 

Mary PopKids az idei év Red Bull Made in Garage zenekara

 

 

2012. szeptember 18. – A Red Bull Made in Garage keretén belül idén a Mary PopKids formáció kapta a lehetőséget, hogy elkészíthessék első videóklipjüket. Ehhez felkérték egy közös produkcióra régi jó ismerőseiket, a Punnany Massif zenekart, akikkel szeptember elején kezdtek neki a forgatásnak. A koncepciót a forgatócsoporttal közösen találták ki egy jó hangulatú, közös italozós délután során. Zed és Brain (Studio-X) mellett Sanyi és Kama koordinálta a statisztákkal együtt kb. 20 fős csapatot. "A PopKids és a Punnany mellett haverok, barátnők is eljöttek - kemény nap volt, reggel fél 8-kor kezdtünk és este 11-kor végeztünk. Lényegében, nagy ház, sok ember, sok pizza, sok meló!" - foglalta össze Kama, a zenekar frontembere az forgatás menetét. A videóklip szeptember 19-én 12 órakor debütál a www.redbull.hu oldalon, illetve a Viva zenecsatorna délutáni Interaktív című műsorában.

 

A Mary PopKids 2009-ben alakult. Zenéjükre a soul, az elektronikus zene, és a pop keveredése jellemző. A zenekar egyik frontembere Kama szerint: "Elég vegyes stílusú a zenénk, olyan, mintha az mp3 lejátszódon véletlenszerűen követnék egymást a kedvenc számaim. "

 

Az elmúlt három évben számos vidéki koncert mellett Budapest összes nagyobb klubjában megfordultak, illetve a kisebb fesztiválok visszatérő vendégei. Eddig egy kislemezt rögzítettek 2010 végén, aminek kapcsán meghívást kaptak a Petőfi Rádió MR2 Akusztik nevű sorozatába is. Az élő fellépések improvizatívak és bulis hangulatúak, koncertjeiken gyakoriak a vendégfellépők, csakúgy, mint Herrer Sári, MC Szoni, Frankó Zsuzsi és Veres-Székely Apor. Ezen felül olyan előadókkal koncerteztek már közösen, mint DUB Fx, Brains, Punnany Massif, We Plants Are Happy Plants, vagy éppen a Dictator & Hussar. A zenekar példaképei között kell említeni Jamie Lidellt, Bon Ivert, Sam Cooke-ot, Marvin Gaye-t, James Blake-et, Odd Future-t vagy Csonka Picit.

 

A zenekar tagjai:

 

Kristóf - gitár
Matt "The Kid" - dobok, beats
VQ - bassman
Döni "A Cápa" - zongora, vokál 
Kama - vokál, gitár
Sanyóca - vokál, beatbox
Berci "SharkArny" – percussion

 

A zenekarról további információt a https://www.redbull.hu/cs/Satellite/hu_HU/Article/A-Mary-PopKids-az-idei-Red-Bull-Made-in-Garage-021243258838605 weboldalon találhattok.

 

https://www.youtube.com/watch?v=FUxd4SFZYqU

 

Vissza

Elérhetőség

BGE KVIK HÖK
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
I. em. 108/A HÖK Iroda

+36 1 374 6221
+36 1 374 6245
+36 1 374 6246

© 2015 Minden jog fenntartva.

Powered by BGF KVIK HÖK