Most végre lehull a lepel!

2012.10.01 15:15

Most végre lehull a lepel!

Hárman is versenyben vannak még a 2012-es Red Bull Cliff Diving világbajnoki címért
 

Budapest, 2012. szeptember 27. – A sziklaugró világbajnokság utolsó állómása ezúttal Niyabat Tiwi kicsiny falu közelében lesz Omanban, amely több szempontból is feltüzeli majd a kedélyeket: az arab nyár még javában tart és várja a világ sziklaugró elitjét az akár 45 ° C-os hőmérsékletű csata színhelyére, amely az eddigi legkiélezettebb küzdelem lesz a Red Bull Cliff Diving történetében. Az amerikai Steven LoBue-nak vagy az angol származású Gary Hunt jelenlegi bajnoknak kellene megnyernie a hetedik állomást az Arab-félszigeten ahhoz, hogy elnyerhesse a világbajnoki címet 2012-ben. Ellenkező esetben a kilencszeres bajnok Orlando Duque (COL) veheti át az elsőnek járó trófeát.


A 27 méteres magasságban felállított ugróemelvényhez remek hátteret biztosít a lélegzetelállító Wadi Shab, az Ománi Szultánságban.


A 38 éves Doque többek között 2011 világbajnoka, a tavalyi év nagy részét sérülés miatt kénytelen volt kihagyni. Számára az idei megmérettetés nagy kérdése volt, hogy bokája, hogy bírja majd az akár 90Km/h-val történő vízbecsapódásokat, és így esélye lesz-e a ma induló utolsó fordulón visszaszerezni a világbajnoki címét Gary Hunt-tól. A verseny sorozathoz 2012-ben csatlakozott Steven LoBue is szintén esélyes, hogy elnyerhesse a világbajnoki címet, miután megnyerte élete első futam győzelmét Walesben és azt megelőzően szinte minden fordulóban dobogós helyezést ért el.


A keddi első edzéseket Muscat és Sur között elterülő kanyon-szerű völgyben tartották, ahol már érezhető volt a nyomás a versenyzőkön. Az biztos, hogy a lelkes, ám vér profi sziklaugrók mindent megtesznek majd a győzelem érdekében és egy izgalmas versenyt láthatunk most pénteken Omanban.


További szerkesztőségi tartalomért (sajtóközlemény, fotók, mozgóképek) látogasson el a Red Bull Cliff Diving Világbajnoki Versenysorozat sajtószobájába: www.redbullcliffdivingnewsroom.com.

Vissza

Elérhetőség

BGE KVIK HÖK
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
I. em. 108/A HÖK Iroda

+36 1 374 6221
+36 1 374 6245
+36 1 374 6246

© 2015 Minden jog fenntartva.

Powered by BGF KVIK HÖK