Sikeres fiatalok: Mégis mi a titkuk?

2015.11.23 15:20

success_ahead_road

Huszonévesen egyre gyakrabban találkozunk szembe a kérdéssel, miszerint „mit jelent számodra a siker?” Van, aki a mindennapi apró eredményeket is sikernek él meg, valaki egy nagy család körében látja magát sikeresnek, de sokaknak egy saját vállalkozás beindítása a nagy álmuk. Cikkünkben 5 magyar fiatalt ismerhettek meg, akikre teljes joggal mondhatjuk, hogy sikeresek. De vajon mi a titkuk, hogyan jutottak el odáig, ahol most tartanak?

Horváth Zoltán és Gögge Ádám – Leves.

Talán már te is kipróbáltad a Kálvin és a Fővám tér közötti levesezőt, ahol mindennap más, 5 féle leves közül választhatsz. Az egészen egyedülálló ötlet két, turizmus-vendéglátás szakon frissen diplomázott fiatal srác fejéből pattant ki még 2011-ben, páratlan sikerrel. Hogy mi a titkuk? A Leves. (ejtsd: levespont) streetfood jellegéből és elhelyezkedéséből adódóan fő célcsoportjuk az egyetemisták, így szorgalmi időszakokban mindig hosszú sorok kígyóznak az életmentő poharas levesekért. A minőség vitathatatlan, így a gyorslevesező híre hamar elterjedt a délelőtti előadásokat látogató korgó gyomrú egyetemisták körében. Azóta több üzletük is nyílt: a Pasta. a Kálvin téren és a Desszert. fagyizó az Erzsébet téren. Viszont a két alapító máig rendszeresen ellenőrzi a minőséget, így biztosítva, hogy mindenből a legfinomabbat kapd. És hogy ők miben látják a sikerük titkát? Csak egy jó ötlet kell, amit aztán meg is valósítasz! (forrás)

Burián Bálint és Uzoni Dávid – startupper programozók

A két 15 éves srác Magyarország legfiatalabb startuppereiként váltak ismertté, amivel a Forbes 30/30-as listáján – 30 sikeres fiatal 30 alatt – is kiérdemeltek maguknak egy helyet. Először Dávid fejében született meg az ötlet, hogy vállalkozást szeretne indítani, majd a gimnáziumban ismerkedett meg Bálinttal, aki azóta a projekt menedzsere lett. Első ötletük, a GoOut applikáció “a világ leggyorsabb programkeresőjeként” indult, miután a fiúk már két órája próbáltak közös programot találni sikertelenül. Jelenleg a Kitchen Budapest fiatal tehettségeket felkaroló programja segítségével dolgoznak egy házibuli kereső alkalmazáson, ami a népszerű társkereső alkalmazás logikáján alapul: ha jobbra pöccinted a számodra szimpatikus házibulit, akkor megkapod a pontos címet és az időpontot. A fiúknak mára már saját irodájuk is van, de a globális piacig meg sem állnak! (forrás1forrás2)

Hozleiter Fanny “Mosolyka” – blogger, írónő

A 26 éves fiatal hölgy sikerének története eltér a fentiektől: Fanny ötévesen kerekesszékbe kényszerült súlyos izomsorvadásos betegsége miatt, és az orvosok sem jósoltak számára hosszú életet. Szülei külföldi kezelésekre is elvitték a gyógyulása érdekében, ám 12 évesen elveszítette édesanyját. Ennyi megrázkódtatás, pláne ilyen fiatalon másnak is bőven sok lett volna – ő viszont nem adta fel, úgy döntött, az idejét a legjobban szeretné kihasználni, kivenni a részét mindenből, amit egy hozzá hasonló korú lány megtehet. Így hát gimnazista évei alatt dolgozott, és a szalagavatóján kerekesszékével ugyan, de ugyanúgy táncolt, mint egészséges társai. De ettől még nem feltétlenül ismeri meg a fél ország a lányt, aki majd 10 évvel élte túl a neki szánt időt: saját blogot indított Kerekesszékkel a világ címmel, majd két könyvet is kiadott (Te döntesz ésLélekkód), melyekben leírja élettörténetét és megmutatja a világnak, hogy nincs lehetetlen! Betegsége ellenére imád élni, folyton mosolyog, és pozitív hozzáállása átsegíti a legnehezebb időkön is. Írásai meghatóak és mindenki számára hatalmas motivációt képesek adni! (forrás)

Kinga

Vissza

Elérhetőség

BGE KVIK HÖK
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
I. em. 108/A HÖK Iroda

+36 1 374 6221
+36 1 374 6245
+36 1 374 6246

© 2015 Minden jog fenntartva.

Powered by BGF KVIK HÖK