Szerelmi „körkép” a BGF-en

2015.10.12 10:34

Mikor tizenéves korunkba először szerelembe esünk, még nem gondolkozunk olyan dolgokon, hogy párkapcsolat, egyéjszakás kaland vagy megcsalás. Mindannyian éljük a saját kis világunk, ahol a szülők és a tanulás mellett helyet kap a szerelem egy barát / barátnő személyében. S hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy immár ő áll az életünk központjában. Mikor elveszítjük, összedől minden, akár egy kártyavár.

Idő kell, hogy megtanuljuk, idővel minden elmúlik. Semmi sem állandó, semmi sem örök. Óriási pofonok, könnyek és fájdalom árán tanulunk csak meg igazán szeretni. Hány meg hány összetört szívet láttam már… Mikor azt hitték sosem lesz jobb, nem lesz holnap. Sokan azt hitték az alkohol mindent meggyógyít, de később csak rosszabb lesz. Szembesülni a valósággal mindig nagyon nehéz… Fel kell tudni fogni a ránk nehezedő teher súlyát, mert így tanulunk csak meg szeretni.Az idő múlásával megváltozik a kapcsolataink minősége, hiszen mi is megváltozunk: A gyerekkori fantáziálgatásainkat és a plátói szerelmi kapcsolatainkat felváltják a hús-vér emberi kapcsolatok, ahol már bizony szóba kerül a megcsalás, az egyéjszakás kalandok, a párkapcsolatok, és ha eljött az idő, a lánykérés, az esküvő és a gyerekvállalás is. Komoly dolgok ezek, ezért fel kell nőnünk a feladathoz.

Bár én azt mondom, a főiskolás évek egy része azért a kísérletezésre lett kitalálva. Persze senkit sem buzdítok arra, hogy éljen ezzel a lehetőséggel, de ez nem elhanyagolható szempont szerintem, ha a szerelmi kapcsolatokat elemezzük ki. Ugyanis sokan ebben a fajta „életmódban"- vagy nem is tudom, hogy fejezzem ki magam – élnek hosszabb-rövidebb ideig.

A szerelem maga mind szép és jó dolog, hiszen ki az, aki nemet mondana a kéz a kézben sétálgatásra a városban, akár nappal, akár éjszaka, az összebújós estékre, a lopott csókokra vagy csak arra, hogy számíthasson valakire.

„Minden lány vágyik egy hercegre, akinek a hercegnője lehet. A legféltettebb kincse, a legnagyobb kihívása és az a valaki, akihez bármi is történjék, mindig visszatér…”

Valószínűleg kicsit következetlennek tűnök, de én még a plátói szerelmet is ebbe a kategóriába sorolnám. Hiszen, mint mondtam a szívnek és az érzelmeknek nem lehet parancsolni. Megesik, hogy beleszeretünk valakibe, akibe nem kellene. Erről is tudnék egy sort mesélni. Tőletek, BGF-es diákoktól is hallottam már jó néhány történetet, miközben a cikkhez gyűjtöttem anyagot. Ez is rettenetes tud lenni. Hiszen az eszünkkel tudjuk, hogy nem, ezt nem lehet, de a szívünk mégis mást mond. A nagy összecsapás… A szív és az ész harca, ahol csak az egyik győzhet. De hogy melyik? Sosem lehet tudni.


Tapasztalataim és észrevételeim szerint a gond csak akkor van, ha a szerelem elmúlik… A kapcsolat ellaposodik, mindennapossá válnak a viták, a sírásba torkoló veszekedések és már a boldogságot sem egymás oldalán képzeli el a két fél.
A rémálom csak itt kezdődik…

Azonban hiába a tapasztalat, hiába minden… Az ember legnagyobb kudarca, hogy képtelen az érzelmei felett uralkodni. A szerelem minden más érzésnél erősebb. S így a hiánya is sokkal-sokkal nagyobb sebeket ejt. Láttam már jó néhány diáktársatokat sírva az iskola lépcsőjén ülni vagy könnyes szemekkel a kettes metrón. Nem mondom, sokszor kedvem lett volna megölelgetni őket.
A másik észrevételem, hogy rengeteg vidéki van köztetek és sokatoknak él vidéken a barátja/barátnője. Ez izgalmas, de vannak, akik sajnos nem tudják kezelni a helyzetet és a távolság tönkretesz mindent. Vigyázzatok erre!
Nem szeretek boldogtalan embereket látni, sokkal jobb, ha mosolygós arcok vesznek körbe.

Mindezt egybevéve én azt kívánom legyetek boldogak, szórakozzatok, szeressetek és szeressenek Titeket. Ha megbántanak és összetörik a szívetek, merjetek bátrak, lenni, harcoljatok és soha – soha ne engedjétek meg azt a luxust, hogy ott a földön maradtok. Tessék csak felállni és menni tovább! Éljetek! Ne hagyjátok, hogy a csalódások mindent elrontsanak. Merjetek szeretni! Mondjátok el egymásnak, hogy mennyire szeretitek a másikat. Vigyázzatok rá, akár a legnagyobb kincsetekre. Mert ő az életetek, a jövőtök és a legerősebb bástyátok! Lehet, hogy most még nem hiszitek, de az élet majd igazolja...
 

Brigitte

Vissza

Elérhetőség

BGE KVIK HÖK
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
I. em. 108/A HÖK Iroda

+36 1 374 6221
+36 1 374 6245
+36 1 374 6246

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode