Téli programajánló

2015.12.06 18:28

A hideg beköszöntével egyre kevésbé mozdulsz ki otthonról? Nem tudod, hol találod a legjobb programokat? Budapesten télen is rengeteg lehetőség van a kikapcsolódásra. Cikkünkből kiderül, hova érdemes ellátogatnod idén decemberben.

Jégkorcsolyázás

A Városligeti Műjégpálya idén is megnyitotta kapuit a korcsolyázás szerelmesei előtt.A közelgő vizsgaidőszakban remek feszültséglevezető hatása lehet egy kis mozgásnak a friss levegőn - este, a hóesésben különösen hangulatos. A jegyárak naptól és napszaktól függően változnak, diákoknak 800 és 1500 forint közöttiárat kell fizetniük. Ha csoporttársaiddal mennétek, kedvezményesebb áron vásárolhatjátok meg belépőiteket, 10 fő felett 300 forint/fő a jegy.A helyszínen lehetőséget biztosítanak korcsolya kölcsönzésre, élezésre és oktatásra. A pálya november 25-től február közepéig tart nyitva.A hét minden napján várják a korcsolyázni vágyókat.

 

Széchenyi Fürdő

Ha a Városligetben jársz, mindenképp érdemes ellátogatnod a Széchenyi Fürdőbe, amely Európa egyik legnagyobb termálfürdője. 21 medence közül választhatod ki a számodra legmegfelelőbbet. A kültéri medencék forró, gőzölgő vizében való fürdőzés és a hulló hó kellemes párosítás lehet. Sajnos a jegyárakat nem a diákok pénztárcájára szabták, a fürdőben nincs diákkedvezmény, de mindenképpen megéri kifizetni azt a 4200 forintot. A belépő ára wellness szolgáltatásokat is tartalmaz. Egy kis szauna, pezsgőfürdő és masszázs biztosan neked is segít ellazulni a karácsony előtti rohangálós, tanulós időszakban.

Karácsonyi vásárok

A legnépszerűbb karácsonyi vásárnak évek óta a Vörösmarty tér ad otthont. Ezen kívül még számos vásár látogatható Budapesten, például a Bazilikánál, a Palotanegyedben, a Millenáris Parkban vagy Óbudán a Fő téren, hogy csak néhányat említsek. A karácsonyi vásárok elengedhetetlen tartozéka a kürtőskalács és a sült gesztenye. Ha vásárlás közben megszomjaznál, mindenképp ajánlom a forralt bort. Rengeteg féle ízesítésben kapható. A forró csoki is remek szomjoltó, és kiváló arra, hogy felmelegítsd magad ebben a hideg időben.

A diótörő

A Magyar Állami Operaház színpadán minden év decemberében műsorra tűzik A diótörő című klasszikus karácsonyi mesebalettet. Belépni az Operaház több mint 130 éves, impozáns épületébe, és belülről megcsodálni azt, már önmagában katartikus élményt nyújt. Az előadás pedig garantáltan meghozza a karácsonyi hangulatodat. Személy szerint, nekem ez a kedvenc balettem, nálunk A diótörő nélkül nincs karácsony.

Írta: Repa Orsolya

Vissza

Elérhetőség

BGE KVIK HÖK
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
I. em. 108/A HÖK Iroda

+36 1 374 6221
+36 1 374 6245
+36 1 374 6246

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode