TOP 5 hely, ahová érdekes a lyukas óráidon ellátogatni

2015.09.29 22:07

Egy héten többször előfordul, hogy 2-3 óra lyukas órád van és nincs hová menned? Akkor jól figyelj… 5 olyan helyet ajánlok neked, ahová legalább egyszer mindenképp érdemes betérned és hidd el még a pénztárcád sem bánja meg.  Érdekel a dolog? Hát akkor kapaszkodj meg, mert indul a virtuális utazás…

1. Cserpes Tejivó

Nekem ez a kedvenc helyem, főleg, mert mindegyik boltjuk közel van a BGF-hez - szóval abszolút lehet válogatni kinek melyik a kedvence. A választék egészen nagy, a kávéktól a szendvicseken át a süteményekig minden megtalálható. Az árak egyetemista barátok (nem, mint mondjuk a híres neves Starbucks, ahol 1000-1500 Ft körül mozog egy rendes adag kávé), szóval tényleg érdemes kipróbálni. A legtöbb helyen van ingyenes Wifi lehetőség, így az internet szerelmeseinek sem kell mellőzniük kedvenc kütyüiket. Az én személyes kedvencem a Latte Macchiato, ami óriási adag és tényleg kiváló ízesítésű, mondhatni verhetetlen. Ha itt jártok, és kávé fanatikusok vagytok, akkor ezt mindenképp ki kell próbálni (sőt akkor is, ha nem!). Tapasztalataim szerint a kiszolgálás gyors, az eladók segítőkészek, a hely belülről barátságos és több nagyobb baráti társaság befogadására is alkalmas.
Hol található?
BELVÁROS: 1052 BUDAPEST, SÜTŐ U. 2. ( A DEÁK TÉRI METRÓ MEGÁLLÓNÁL,  a MCDONALD'S MELLETT :)
CORVIN KÖZ: 1082 BUDAPEST, CORVIN KÖZ
ALLEE: 1117 BUDAPEST, ALLEE BEVÁSÁRLÓKÖZPONT (KŐRÖSY JÓZSEF UTCA OLDALA)

2. Bubu – Bubble Tea Shop
Kóstoltad már a sushit? Nem? Hát akkor ide érdemes betérni. Én itt szerettem meg ezt az ételt. Ha pedig sushi rajongó vagy, akkor számodra ez a hely a földi paradicsom. Helyben készítik a finomabbnál finomabb csodákat, ami szerintem újabb plusz pont és akkor még szó sem esett a hely nevét adó speciális buborékokkal teli teáról. Hát az valami mennyei, egyszer az életben mindenképp ki kell próbálni! Az árakat nézve szintén középkategóriás helynek mondható. Ha hallgattok rám, sushiból a B2 boxot érdemes elsőre választani, a teákból pedig a lehető legtöbb ízű bubit megkóstolni. Ígérem, nem bánjátok meg…
Hol található?
1066 Teréz krt. 38.

3. Margitsziget

Jó kicsit füllentettem, mert van még egy szuper szabadtéri program, míg tart a jó idő.  Én nem egyszer voltam már itt kint suli után (ne verjetek meg, de nekem nincs 2-3 órám egy- egy óra között) és teljesen feltöltött a szabadon sétálás, ráadásul a Vadaspark is remek élmény lehet. Szóval ezt is érdemes lehet kipróbálni. Bár ez szerintem hóesésben és mínusz 10 fokban is tök nagy élmény… Remek programokat lehet szervezni, a piknikezésen át a kéz a kézben romantikus sétáig, vagy akár csak a barátokkal kinézni.
Hol található?
2-es villamossal elmész a Jászai Mari térig és ott átsétálsz a Margit – hídon, el sem lehet téveszteni

4. Place bár
Tudom meredek ezt a helyet ajánlani, és csak tényleg azoknak ajánlom, akik kibírják, hogy ne aznapos állapotban kerüljenek vissza a suliba vagy vissza se kerüljenek. Tudjátok, lehet pia nélkül is szórakozni, vagy csak nagyon minimális mennyiséggel. Ugyan én meg nem próbáltam ki, de ami késik, nem múlik! Meg hát voltak, akik tesztelték a dolgot, ezért mertem megemlíteni ezt egy lehetőségként. (Az illető józanul jött vissza, de legalább egy jót beszélgetett a kényelmes fotelekben.)
Hol található?
1074, Dohány utca 39.

5. Frei Café
Ide mindenképp megéri egyszer bemenni. Isteni kávéjuk van. Másrészt pedig a könyvek társaságában lehetünk. Nekem ez a kettő igazi kikapcsolódást hoz, bármikor is térek be oda. Azt nem mondanám, hogy nagyon olcsó hely, de valahol a középkategóriás árban van. Én még sosem csalódtam benne, pedig jó pár kávét kipróbáltam már. Egyszerűen nem tudom megunni, sőt, ami még szerintem újabb plusz pont, hogy ha magányra vágynál, itt azt is megtalálod. Csak beülsz a sarokba egy szimpatikus könyvvel, és viszlát külvilág. Az egy másik dolog, hogy gyakran a könyv veled megy tovább, legalábbis én nem egy ilyen alkalmat tudnék felsorolni, hogy nem csak egy élménnyel, hanem egy könyvvel lettem az út során gazdagabb, szóval ajánlani tudom.
Hol található:
Allé: 1117, Váli utca 3. ( II.emelet az Alléban)
Váci utca: 1056, Váci utca 74.
Nyugati tér: 1062, Teréz krt. 55-57.

Brigitte

Vissza

Elérhetőség

BGE KVIK HÖK
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
I. em. 108/A HÖK Iroda

+36 1 374 6221
+36 1 374 6245
+36 1 374 6246

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode